Guider och riktlinjer

På denna sida har vi samlat lite hjälp och guidelines för dig som ansvarar för en sajt eller blogg.

Detta kan du göra med temat/mallen twenty twenty

Det tema eller mall som vi erbjuder heter twenty twenty. Den stöder så långt det är möjligt tillgänglighetsriktlinjerna WCAG och har många möjligheter att anpassas.

Du kan alltså INTE byta det till något annat tema. Detta på grund av begränsningar i supporten samt att detta tema är granskat av oss.

På sidan som länkas nedan till finns tips om hur du kan justera färger, arbeta med menyn, använda ikoner och mycket annat.

Eller titta på denna film som djupdyker i mallens/temats funktioner och möjligheter

Arbeta med block: WordPress-redigeraren

Med WordPress-redigeraren skapar du sidor och inlägg på din webbplats och gör att du enkelt kan kontrollera deras utformning.

I stället för att du ska behöva tänka på att justera och organisera text, citat och bilder, har varje element av ett inlägg eller en sida nu sitt eget block så du kan fokusera på att bara skapa.

Lägga till användare till din blogg/sajt

Du kan låta flera personer vara administratörer för din blogg/sajt. Det behöver inte vara mau-anställda men minst en mau-anställd person måste alltid vara administratör för sajten/bloggen.

Redaktörstips

Förutom alla tekniska möjligheter finns det tips att ta del av och och krav på dig som redaktör för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

För att underlätta har vi valt ut ett antal punkter som vi tror är relevanta för dig och för just din sajt:

Sidfoten

Du får inte ta bort eller dölja informationen i sidfoten, dvs copyrighttexten och de länkar som ligger där.

Det är information som vi som offentlig aktör måste tillhandahålla.

Detta innehåll får ej tas bort